За нас

Скъпи приятели, добре дошли във форума на екип ИМАГО за психологична помощ, консултиране и споделяне. 

Форумът съдържа няколко раздела съобразно спецификата на областите, в които екипът ни би могъл да Ви съдейства, а именно: помощ при депресия, следродилна депресия, паник атаки, проблеми във връзките, теми, свързани с родителското отчуждение.

Форумът за психологична помощ, консултиране и споделяне на Асоциация ИМАГО е онлайн платформа, на която всеки един от Вас, чрез бърза регистрация във форума, можете да създавате теми, да задавате въпроси, да пишете коментари и да имате достъп до всичко публикувано във форума, с цел да получите бърза помощ, препоръка и подкрепа от психолог и психотерапевт, член на екипа на Асоциация ИМАГО. Във форума Вие можете да споделяте личен опит и модели за справяне в различни житейски ситуации.

Форумът за психологична помощ, консултиране и споделяне на Асоциация ИМАГО предоставя място, където всеки би могъл да разкаже своята история или тази на близък приятел, роднина, да потърси конкретна помощ или подкрепа, да обмени опит, да зададе въпроси, да получи отговори от консултант-терапевт на екип ИМАГО.

Целта ни е максимално да се почувствате подкрепени чрез коментари и насоки относно начините за справяне с настоящия проблем на всеки един от Вас, който се е включил във форума, да даваме информация за полезността от психотерапевтичните консултации с нас. 

Екипът ни ще положи усилия да Ви съдейства, как да се научите да се отстоявате, да слагате граници между Вас и другите, да казвате онова здравословно „не“, „не съм съгласен“, да се справяте с гнева, страха и тъгата, да изградите умения за справяне в ситуации на силен стрес, конфликти и бърн out.

Ползите от споделяне във форума за психологична помощ и консултиране са много, а именно:

  • Всеки един от нас да придобие ясна картина за това как се чувства и да разглежда чувствата си, като нещо значимо;
  • Да се изразяваме ясно, просто, директно и по свой начин;
  • Да разглеждаме, като предизвикателство ситуациите, в които ние (или други хора) не участват равностойно;
  • Да  сме отворени и честни към себе си и към другите;
  • Да приемем това, което чувстваме, мислим и правим;
  • Да приемем, че животът е интересно предизвикателство и ние като изследователи трябва да извървим пътя към опознаване на себе си, собствения си емоционален свят.

Щастието е лична отговорност! Поемете я!